Start
Provningar
 Whiskytema  
Utbildning
Om oss
Kontakta

Strömbergs Whiskytasting


"Whiskyprovningar med mersmak"

    På gång       

Den 13:e maj kommer en öppen whiskyprovning att hållas i Gistad, i Gistad SoMK klubbhus.

Provningen är anpassad både för nybörjare som är nyfikna på whisky, såväl som de mer erfarna som vill lära sig mer!

          


Vi är två bröder som är uppvuxna i ett gult hus på landet, närmare bestämt i Slätmon, mittemellan Kisa och Rimforsa.

Johan Strömberg bor numera med sin familj i ett hus i Skärkind, lite drygt 1 mil utanför Linköping, och han är driftsättningsingenjör på Siemens och arbetar med gasturbiner.
Örjan Strömberg bor med sin familj i en lägenhet i Örebro, dit hans jobb som Flygplanstekniker fört honom efter många flyttar genom åren.

Både Johan och Örjan har förstående och snälla fruar så båda bröderna har lyckats förhandla till sig ett alldeles eget whiskyrum i deras hem. Där har det druckits åtskilliga underbara whiskies genom åren :)
Men vårt Whiskyintresse startade för många år sedan:
Örjan:
För min del så började jag få upp ögonen för Livets vatten i 30 årsåldern. Det var som för så många andra svenskar en Islay-whisky som öppnade mina smaklökar för single malt whiskyn, Bowmore.
Johan:
Mitt första whisky-minne är från min äldsta brors 30-årsfest, han hade sparat en flaska Chivas Regal 30yo, som i sin blå sammetspåse såg mycket exklusiv ut. Men mitt egentliga intresse kom först i slutet av 90-talet då jag var med på min första provning, där var det Laphroaig som tog mig med storm!

Allteftersom åren har gått så har vårt whiskyintresse bara ökat, vi har även en äldre bror som har whiskyn som ett stort intresse. Och vi har träffats många gånger för att avnjuta egna provningar. Vi sitter även med i styrelsen för en Whiskyförening, Rimforsa WhiskySällskap (RWS). Där vårt intresse och vår kunskap bara ökat.
I RWS har vi hållit i ett flertal provningar, och vi tycker det här är så kul att vi nu bestämt oss för att erbjuda våra kunskaper och tjänster till just dig som läser det här, och vi hoppas att du tar kontakt med oss så vi kan hjälpa dig att sätta ihop en intressant och lärorik provning efter just dina önskemål! 

 

 

Copyright ® 2013 WhiskyTasting «» Kontakta webmaster WhiskyTasting